DE   |   ALB   |   BOS   |   SKR   |   EN   |   FR   |   IT   |   MAZ   |   TR

Logo des Familienzentrums Stoffel in Widnau (St. Gallen)

DE   |   ALB   |   BOS   |   SKR   |   EN   |   FR   |   IT   |   MAZ   |   TR

Добредојдoвте во Cемејниот центар Штофел

Нашиот семеен центар Штофел не претставува само една градба, туку се состои од повејќе простории насобрани во ареалот на Штофел и пошироко распределени низ општината. Понудите наши се разновидни и наменети за деца и млади на возраст од 0 до 16 години. Тие се нудат од страна на локалната заедница, различни здруженија и приватни лица. Откријте што е тоа што најмногу би ве интересирало и воспоставeте директен контакт со поединечните понудувачи. Или пак, можеби ви треба помош? Не двоумете се, контактирајте ме директно. Вие и вашeто сeмејство сте целосно добредојдeни во нашиoт Cемеен центар Штофел.

Срдечни поздрави, Мерита Алиу
Координаторка на Семејниот центар Стофел

Работно време: среда и четврток наутро

Календар на настани

Сите тековни датуми може да се видат во нашиот календар на настани.

Пливање за бебиња

Пливање за бебиња од 3 до 15 месеци

Susanne Schelling-Heule
Hallenabad Balgach
Rietstrasse 39, 9436 Balgach
Tel. 079 600 77 44
schelling.susanne@gmail.com

Библиотека

Изнајмување на книги, списанија, аудио книги. 
Приказни за малите
Секоја прва среда во месецот

Состанок за игри (CHÄFERTREFF)

Децата и мајките се среќаваат за да играат, да разменуваат идеи и пријатно да се дружат. За деца од раѓање до 4 годишна возраст.

Секој 2 + 4 четврток во месецот
09.00–11.00 часот

Забавиште на мраз

За деца од 4 години

од октомври до март
среда
15.45–16.30 часот
недела
08.45–09.30 часот

Пливање за деца и родители

Пливање родители-дете за деца од 1 до 4 години

Оваа понуда во моментов не е достапна.

Рано дефектолошко образование

За семејства со деца со попреченост или развојни проблеми

Простор за младинска култура STOFFEL 3

Младинскиот културен простор Stoffel3 е место за млади идеи, креативност и средби и е достапен за деца од средно училиште па наваму, тинејџери и млади возрасни.

среда
14.00–17.00 часот
Средношколски состанок и простор за создавање

среда
17.00–20.00 часот
Младински клуб од средно училиште

петок
17.00–22.00 часот
Младински клуб од средно училиште

Саботна програма
Погледнете го просторот на Инстаграм

Kids Fliz

За деца на возраст од 4 до 6 години

Од средина на август до крајот на јуни
понеделник, среда и петок

09.00–10.30 часот
недела (еднаш месечно)
09.00–12.00 часот

Kunstturnhalle Aegeten, Widnau
Aegetenstrasse 60, 9443 Widnau
Tel. 079 245 98 19
www.tzrheintal.ch

Гимнастика за деца

За деца на возраст од 4 до 6 години

Од средина на август до крајот на јуни
понеделник и петок

14.00–16.00 часот

Дневни центри за деца SDM

За деца од 4 месеци до влез во градинка

Понеделник – петок
06.30–18.30 часот

Танцување за деца

За деца од 3 години

секој четврток попладне
13.45 – 14.30

Точка за контакт

За деца од 3 години до поаѓање на училиште

Секогаш во последната сабота од месецот
10.00–11.00 часот

Turnhalle des Oberstufenschulhauses Widnau
Neugasse 4, 9443 Widnau
Tel. 071 744 22 70

Служба за говорна терапија

консултација за деца од 2 години

Лудотека

Маса за ручек

Ручек грижа за деца на училишна возраст од градинка па наваму

Понеделник – петок
11.30–13.30 часот

Гимнастика мајка-дете

За деца од 2.5 години до влез во училиште

Понеделник
09.30 – 10.45 часот
вторник или среда
08.50–09.50 часот
10.00–11.00 часот

Музичко забавиште

За деца од раѓање заедно со придружна личност

Советувалиште за мајки и татковци SDM

За родители со бебиња и мали деца

Без најава
Секој 2 + 4 четврток во месецот
09.00–11.00 часот

Отворена консултација

Нудиме часови за консултации на различни јазици

Вторник 08.00–10.00 часот
албански

Вторник 10.00–12.00 часот
англиски, македонски, српски, хрватски

Петок 09.00–11.00 часот
арапски, англиски

Петок 15.00–17.00 часот
фарси/дари

Подари ми приказна – Семејна писменост

За родители со деца на возраст од 2 – 5 години;
на различни јазици

среда
13.30–15.00 часот

центар за нега по училиште

Грижа за деца на училишна возраст

Понеделник – петок
06.30–18.30 часот

Игротека

За деца од 3 години до почеток на училиште

Игротека во затворен простор
понеделник до петок
09.00–11.00 часот
14.00–16.00 часот

Игротека во шума
среда и петок
09.00–11.00 часот

Рано учење јазик

За деца од предучилишна возраст со миграциска позадина

Понеделник – Петок
08.00–11.15 часот

SRK-Центар за терапии за деца и млади

За деца од предучилишна и училишна возраст

Дневни семејства SDM

деца од 3 месеци до 12 години

Гимнастика татко-дете

За деца од 3 години до влез во училиште

Секоја последна сабота во месецот
10.00–11.00 часот

Turnhalle des Oberstufenschulhauses Widnau
Neugasse 4, 9443 Widnau
Tel. 071 744 22 70 / 078 683 56 04

Wir verwenden Cookies, um sicherzustellen, dass wir Ihnen die beste Erfahrung auf unserer Website bieten können. Wenn Sie diese Seite weiterhin verwenden, gehen wir davon aus, dass Sie damit einverstanden sind.